Aктивности

Реновирање I, II павиљона и кухиње средствима Покрајинског секретаријата за здравство, социјалну политику и демографију

У циљу даљег очувања и унапређивања здравствене заштите становништва АП Војводине, обезбеђена су средства за изградњу, одржавање и опремање здравствених установа. Предмет финансирања у нашој установи били су реновирање I и II павиљона( зидови, плафони и подови у свим болесничким собама, просторијама за интервенције и помоћним просторијама) као и реновирање кухиње ( зидови и подови, електро инсталација, обезбеђивање текуће топле воде и канализације). Пројекат је започет крајем 2014. године, реализован 2015. Наша одељења изгледају овако.

Јавни конкурс за санацију крова, замену столарије и реконструкцију фасаде Мај 2014

Поводом ванредне ситуације у Републици, услед обилних падавина, које могу да угрозе здравље и живот људи, у Специјалној болници услови рада и пружање здравствене неге пацијентима постаје отежано. На згради болнице услед падавина  причињена је материјална штета. Од стране Аутономне покрајине Војводина, Покрајинског секретаријата за здравство, социјалну политику и демографију, Специјалној болници обезбеђена су средства за санацију крова, замену столарије-која датира из 1909. године и реконструкцију фасаде. Након реализације пројекта, екстеријер старог објекта доведен је на завидан ниво.

Донација Глобалног фонда за борбу против АИДС-а, Туберкулозе и Маларије

Појавом резистентих бактерија туберкулозе долази до потребе за  лековима из 2 линије антутуберкулотика. Наша установа је једина у Србији поред болнице Озрен која има одељење за стационарно лечење пацијената оболелих од мулти резистентне туберкулозе. 2010. године од Глобалног фонда за борбу против АИДС-а, Туберкулозе и Маларије добили смо средства за реконструкцију и опремање одељења за мулти резистентну туберкулозу као и антитуберкулотике 2 линије. Пројекат је реализован уз сталне супервизијске контроле лечења туберкулозе и МДРТБ, и завршен је крајем марта 2011. године.

Донација Европске агенције за реконструкцију – збрињавање инфективног отпада

У нашој земљи се као проблем појавило обрађивање инфективног отпада. Наша установа је добила од стране европске агенције за реконструкцију опрему за обраду инфективног отпада у комунални. Тренутно обрађујемо инфективни отпад наше установе, инфективни отпад Дома здравља Бела Црква као и инфективни отпад Специјалне болнице Ковин. Захваљујући опреми и раду нашег особља, Бела Црква нема проблем инфективног отпада.