Специјална болница за плућне болести “Др Будислав Бабић“ Бела Црква добија савремени ЦТ апарат са компјутером

Влада Аутономне Покрајине Војводине обезбедила је ЦТ апарат савремене технологије за Специјалну болницу за плућне болести „Др Будислав Бабић“ у Белој Цркви.

Према речима председнице општине Бела Црква Виолете Симић, овај савремени скенер веома је значајан за развој здравствене заштите у општини Бела Црква.

„Јуче смо добили званичну потврду да ће наша болница добити савремени ЦТ апарат са компјутером. Дуго смо радили како би овај апарат стигао у Белу Цркву, првенствено због наших суграђана, који врло добро знају колико су тешко долазали до ових прегледа и колико су ти прегледи скупи. Након административних послова врло брзо ће се приступти адаптацији просторије у дворишту болнице где ће бити смештен ЦТ апарат. Директорка установе са својим тимом, др Биљана Шинжар, иако је релативно одскоро на овој функцији, од самог почетка именовања кренула је да решава многа питања у циљу унапређења здравствене заштите у болници, а савремени скенер апарат представља велики напредак у том смеру“ – рекла је Виолета Симић.

Директорка Специјалне болнице за плућне болести др Биљана Шинжар захвалила се Покрајинској влади на подршци и истакла одличну сарадњу са локалном самоуправом општине Бела Црква.

„Захвалила бих на подршци и разумевању наших потреба, а све у циљу пружања што боље и квалитетније здравствене заштите нашим пацијентима и становницима општине Бела Црква. Предстоје нам радови на адаптацији просторије где ће бити ЦТ апарат, обука стручних кадрова и добијање одређених дозвола за обављање ових дијагностичких прегледа. Трудићемо се да све завршимо што пре, како би скенер био на располагању нашим пацијетима и суграђанима“ – додала је др Шинжар.